Dështimi

Një grua dështon kur lind dhe fetusi nuk është zhvilluar aq mirë sa duhet për të jetuar jashtë mitrës. Fetusi vdes. Shpesh asnjë nuk e di arsyen e vdekjes së fetusit. Në një dështim, fetusi është më pak i zhvilluar se në një lindje të vdekur.

Miskraam

Een vrouw heeft een miskraam als ze bevalt en de foetus nog niet genoeg ontwikkeld is om buiten de baarmoeder te leven. De foetus overlijdt. Vaak weet niemand waarom de foetus gestorven is. Bij een miskraam is de foetus minder goed ontwikkeld dan bij een doodgeboorte.

Termi standard: Miskraam
Neutral: Misgeboorte

Keni nevojë për ndihmë? Gjeni një profesionist të shëndetësisë.

Ndihma