Hepatiti C

Infeksion i mëlçisë i shkaktuar nga një virus. Hepatiti C transmetohet nga kontakti i gjakut me gjakun. Për shembull: duke bashkëndarë një brisk rroje, furçë dhëmbësh, material injeksioni, lodra seksi ose nëpërmjet seksit (anal) pa mbrojtje nëse partnerët kanë plagë. Ai është një infeksion seksualisht i transmetueshëm (IST). Hepatiti C mund të kurohet me ilaçe. Trajtimi zgjat 12 javë dhe është shpesh i suksesshëm.

Hepatitis C

Infectie van de lever veroorzaakt door een virus. Hepatitis C wordt overgedragen door bloed-bloedcontact, bijvoorbeeld door het delen van een scheermesje, tandenborstel, materiaal voor injecties, of onbeschermde seks als de partners wondjes hebben. Het is een seksueel onverdraagbare aandoening (soa). Hepatitis C kan worden behandeld met medicijnen. De behandeling duurt lang en is niet altijd succesvol.

Termi standard: Hepatitis C
Neutral: Leverontsteking

Keni nevojë për ndihmë? Gjeni një profesionist të shëndetësisë.

Ndihma