Detaj i një ene gjaku me virusin HIV që sulmon rruazat e bardha të gjakut. Qelizat e bardha të gjakut mbrojnë trupin nga infeksionet.

HIV

Një virus (virusi i pamjaftueshmërisë imunitare njerëzore) që ndikon në sistemin imunitar natyror. Kur dikush me HIV nuk merr ilaçe, infeksioni rëndohet dhe mund të zhvillohet në SIDA. HIV nuk mund të kurohet, por ilaçet për HIV mund ta mbajnë virusin HIV nën kontroll. HIV është një infeksion seksualisht i transmetueshëm (IST). Një prezervativ mbron nga infeksioni me HIV.

Hiv

Virus (human immunodeficiency virus) dat het natuurlijk afweersysteem aantast. Als iemand met hiv geen medicijnen neemt, wordt de infectie erger en kan hij aids krijgen. Hiv is niet te genezen maar hiv-medicijnen kunnen het hiv-virus onder controle houden. Hiv is een seksueel overdraagbare aandoening (soa). Een condoom beschermt tegen besmetting met hiv.

Keni nevojë për ndihmë? Gjeni një profesionist të shëndetësisë.

Ndihma