Mjek duke kryer skanimin me ultratinguj mbi një grua shtatzënë

Skanimi me ultratinguj

Ekzaminim i cili tregon fetusin në një ekran. Mjeku ose gjinekologu vendos një xhel rrëshqitës në barkun tuaj dhe e zhvendos pajisjen e ultratingujve mbi bark për të prodhuar një imazh të fetusit. Mjeku do të kryejë një skanim me ultratinguj disa herë gjatë shtatzënisë për t'u siguruar që fetusi juaj është i shëndetshëm dhe ndonjëherë për të përcaktuar seksin dhe ditën që pritet të lindë.

Echografie

Onderzoek dat de foetus op een scherm laat zien. De dokter of gynaecoloog doet een gladde gel op uw buik en beweegt een apparaat over uw buik om het beeld van de foetus te maken. De dokter maakt verschillende keren tijdens de zwangerschap een echografie om te kijken of de foetus gezond is. Soms bepaalt de dokter ook het geslacht en de verwachte geboortedatum.

Termi standard: Echografie
Neutral: Echo

Keni nevojë për ndihmë? Gjeni një profesionist të shëndetësisë.

Ndihma