Një infeksion vaginal është një infeksion i vaginës dhe ka simptoma të ngjashme me një IST. Nuk është një IST. Ju shpesh nuk merrni infeksion nga seksi.

Infeksioni është shkaktuar nga një kërpudhë (kandida) ose nga baktere (vaginoza bakteriale).

Ju mund të parandaloni shumicën e infeksioneve vaginale nëse ju kujdeseni për vaginën tuaj. Antibiotikët dhe stresi mund të shkaktojë gjithashtu infeksione vaginale. Merrni antibiotikë vetëm kur ju jepen me recetë nga një mjek.

Ju mund të keni një infeksion vaginal nëse ju keni një ose më shumë të simptomave të mëposhtme:

Nëse mendoni se keni një infeksion vaginal, flisni për këtë me mjekun tuaj të përgjithshëm. Një infeksion vaginal mund të trajtohet lehtësisht. Mjeku do t'ju japë një recetë për një ilaç ose krem.

Pyesni mjekun tuaj të përgjithshëm nëse nevojitet të testohet dhe të trajtohet edhe partneri juaj.

Grua duke folur me një mjek.

Een vaginale infectie is een infectie van de vagina met symptomen die lijken op die van een soa. Het is geen soa. U krijgt de infectie vaak niet door seks.

De infectie wordt veroorzaakt door een schimmel (candida) of door bacteriën (bacteriële vaginose).

De meeste vaginale infecties kunnen worden voorkomen door goede hygiëne van de vaginaAntibiotica en stress kunnen ook vaginale infecties veroorzaken. Neem alleen antibiotica wanneer voorgeschreven is door een arts. 

U zou een vaginale infectie kunnen hebben als u een of meer van de volgende symptomen heeft:

Als u denkt dat u een vaginale infectie heeft, praat erover met een huisarts. Een vaginale infectie kan gemakkelijk worden behandeld. De dokter bezorgt u een recept voor een medicijn of een crème.

Vraag aan de huisarts of uw partner ook moet worden getest en behandeld.

Vrouw praat met een dokter.

Keni nevojë për më shumë informacion ose ndihmë?

Mjeku i përgjithshëm
Mund të flisni me një mjek të përgjithshëm për çdo çështje intime. Nëse është e nevojshme, një mjek i përgjithshëm mund t'ju dërgojë te një profesionist i specializuar shëndeti. Refugjatët, të cilëve u është dhënë azil (i përkohshëm), zgjedhin një mjek të përgjithshëm në bashkinë e tyre. Azilkërkuesit në një qendër azilkërkuesish mund të këshillohen me një mjek të përgjithshëm në qendër.
Më shumë profesionistë të shëndetit

Fjalori dhe përkthimet