Infermieri

Dikush që i ndihmon dhe kujdeset për pacientët. Një infermier punon zakonisht në spital. Infermieri mund të jetë burrë ose grua.

Verpleegkundige

Iemand die patiënten ondersteunt en verzorgt. Een verpleegkundige werkt vaak in een ziekenhuis. Een verpleegkundige kan een man of een vrouw zijn. 

Termi standard: Verpleegkundige
Neutral: Zuster/ Broeder

Keni nevojë për ndihmë? Gjeni një profesionist të shëndetësisë.

Ndihma